Bewust vakantievieren in Drenthe

Bewust vakantievieren in Drenthe

20.10. new

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van Dutchen

 

Op Park de Zeegser Duinen in het Nationaal Park Drentsche Aa staat duurzaamheid centraal. De vakantiehuizen zijn gebouwd met milieuvriendelijke materialen en energiezuinige concepten. Het terrein is natuurlijk ingericht om de lokale flora en fauna te beschermen en het landschap te behouden. Daarnaast worden natuuractiviteiten aangemoedigd om gasten in staat te stellen op verantwoorde wijze met de natuur om te gaan. Op deze manier combineert het park recreatie met een duurzame benadering van milieubewustzijn en natuurbehoud.

 

Samen voor het milieu

Als gast bij Park de Zeegser Duinen kan je bijdragen aan een bewuste vakantie die de natuurbescherming ondersteunt. Stop bij de receptie om een houten Dutchen-afvalprikker en biologisch afbreekbare zakken op te halen, en ga de natuur in om afval te verzamelen en de leefgebieden van planten en dieren schoon te houden.

 

Met onze afvalbingo voor kinderen wordt het opruimen ook leuk voor onze jongere bezoekers. Haal een Clean Up Bingo-kaart op bij de receptie, ga op pad en draag bij aan het behoud van het nationaal park met zijn unieke flora en fauna. Deze activiteit helpt niet alleen het milieu, maar leert kinderen ook op speelse wijze over duurzaamheid. Wanneer ze hun bingo-kaart vol hebben, krijgen ze een klein verrassingscadeau! Doe mee en deel uw foto’s met de hashtags #Dutchen #WorldCleanupDay #DutchenCleanup op sociale media.


International Car Free Day

Daarnaast is 22 september uitgeroepen tot internationale "Car Free Day". De gedachte om de auto vaker te laten staan onderschrijven wij volledig. Bij aankomst op Park De Zeegser Duinen parkeer je je auto (eventueel bij de elektrische laadpaal) en kunnen de activiteiten tijdens het verblijf al wandelend of met de fiets worden bereikt. De receptie heeft verschillende wandel en fietsroutes beschikbaar om deze Car Free Day optimaal te benutten.